Marathon Spijkenisse

Op zondag 15 december 2019 vindt de Spijkenisse Park Marathon weer plaats! Dit evenement is het grootste hardloopevenement in Spijkenisse. En het sportevenement staat bekend om haar mooie loopomgeving.

Spijkenisse Spark Marathon

De Spark Marathon Spijkenisse biedt niet alleen de hele marathon. Namelijk ook een halve marathon, de 10 kilometer loop en een loop van 5 kilometer kunnen gelopen worden. Zo is er voor elke hardloper een bijpassende afstand. De marathons worden apart gelopen voor mannen en vrouwen. Het unieke aan deze marathon is vooral de locatie en de historie hiervan.

In 2019 vindt de veertiende editie plaats. En inmiddels is de Spijkenisse Marathon uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen van Spijkenisse. Ondanks dat de marathon in Spijkenisse begint en eindigt, is het toch een zware marathon. De weersomstandigheden kunnen namelijk een grote rol spelen door de open plekken in de polders van Bernisse en Nissewaard. De Spijkenisse Marathon wordt gezien als een zware marathon, maar daardoor heeft het een grote belangstelling.

Marathon in Spijkenisse

Prijzengeld Spijkenisse Marathon

Over alle afstanden wordt het prijzengeld van 3000 euro verdeeld. Met een evenredige verdeling tussen de mannen en vrouwen. Ook als je niks wint ontvang je toch een mooi aandenken aan de marathon, namelijk een medaille voor deelname. En als je 5 euro extra betaald krijg je er je naam  en jouw tijd er op. Om een medaille te ontvangen moet je de finish wel hebben gehaald.

Saucony White Noise

Spark Spijkenisse

Bijzondere regels / faciliteiten voor de spark marathon Spijkenisse:

  • De minimum leeftijd voor deelname is 10 jaar voor kleine loopafstanden. Je moet minimaal 18 jaar zijn om de halve- of de hele marathon te lopen.
  • Je mag alleen deelnemen als hardloper. Als wandelaar mag je dus niet meelopen.
  • Voorinschrijven is mogelijk tot 8 december 2019. Een week voor de start.
  • Je mag niet roken in de buurt van de Spark Marathon.
  • Kleedruimtes en doucheruimtes zijn aanwezig voor deelnemers.
  • EHBO’ers zijn aanwezig op meerdere plekken rondom het parcour.
  • Bij het inschrijven betaal je €2,50 aan administratiekosten.
  • Je kan jouw kaartje voor de marathon doorverkopen aan derden, maar hier moet je wel administratiekosten over betalen. Deze kosten bedragen €2,50.
  • Als je een verkeerd startnummer draagt, wordt je gediskwalificeerd.

SPARK is een afkorting van ‘Spijkenisser Atletiek (en) Rekreatiesport Klub’.

KNAU

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie steunt de marathon Spijkenisse en hierdoor is de marathon dus ook gecertificeerd. De halve en de hele marathon zijn gekeurd als goede parcours.

Meer sportevenementen

Bekijk alle Sportevenementen Zuid-Holland.
Bekijk het per stad:

Rotterdam: Sportevenementen Rotterdam.
Den Haag: Sportevenementen Den Haag
Gouda: Sportevenementen Gouda