Vliegerfestival Scheveningen

Op 29 september is het zover, het vliegerfestival in Scheveningen vindt weer plaats! De mooiste, leukste en grootste vliegers worden door de creatieve mensen die er aan gewerkt hebben, opgetuigd en ze gaan er mee vliegen op het strand van Scheveningen. De gehele dag zullen er workshops gehouden worden, kan je genieten van de prachtige vliegers van de deelnemers en kom je in aanraking met de cultuur rondom het vliegeren en de passie van deelnemers. Het vliegerfestival van Nederland om te genieten van vliegers en het Nederlandse weer, aan het strand.

De Thema’s van het vliegerfestival

Elk jaar worden er verschillende thema’s gebonden aan het vliegerfestival, de thema’s die dit jaar gekozen zijn als meest populair:

  • Topsport
  • Historie
  • Natuur
  • Cultuur
  • Wetenschap
  • Kunst
  • Technologie

De thema’s verschillen veel van elkaar en dit zorgt voor een grote diversiteit tussen alle vliegers op het strand van Scheveningen. Deelnemers mogen zelf bepalen welk onderwerp ze kiezen, ook onderwerpen die niet op deze lijst staan.

Kleurrijk en feestelijk

Meer dan 100 deelnemers doen mee aan het vliegerfestival op het strand van Scheveningen en dit zorgt voor een waar spektakel. Alle soorten en maten vliegers worden de kast uit gehaald en vinden elkaar op het strand. Dit zorgt elk jaar weer voor prachtige sfeerbeelden, gebondenheid tussen de deelnemers en veel gezelligheid onder de toeschouwers en deelnemers. Het is een waar genoegen voor mensen op het strand om te genieten van het weer en te kijken naar alle prachtige vliegers waar de deelnemers zo lang aan hebben gewerkt.

Demonstraties voor vliegeren

Voor mensen die graag willen leren vliegeren of toeschouwers die het leuk lijken om te proberen is het erg leuk in elkaar gezet, je kunt namelijk zelf leren vliegeren. Heb jij het altijd al willen proberen of ben je benieuwd hoe lastig het nou daadwerkelijk is om te leren vliegeren dan kun je dit 29 september proberen! Demonstraties zoals sport vliegeren en vliegeren op muziek worden aangeboden en dit zorgt altijd voor een glimlach op de mond van bezoekers en mensen krijgen meer gevoel bij de kunst van vliegers besturen.

Zelf vliegeren

Voor enthousiastelingen die graag mee zouden willen doen zijn er aan de boulevard, langs het strand, vliegers te koop en kunt u deze zelf in de lucht houden of meedoen aan (bijvoorbeeld) een workshop stunt vliegeren. Een aanmelding is niet vereist, omdat de organisatie van het Vliegerfestival het zo open mogelijk willen houden voor elke hobbyist, beginner en ervaren vlieger.

Klik hier voor meer sportevenementen in Den haag!