The Hague Open

In 2019 is er een pauze voor The Hague Open, maar in 2020 vindt het evenement weer plaats op de Mets Tennisbanen in Scheveningen.  Tijdens dit evenement strijden de top 200 beste tennissers van de wereld tegen elkaar. De organiserende vereniging heeft tennis giganten, zoals Robin Haase en Richard Krajicek groot gebracht.

ATP Challenger Toernooi

Een tennisbaan midden in een woonwijk, waar de beste tennissers het tegen elkaar opnemen. Dit alles vindt plaats tijdens het ATP Challenger Toernooi. De wedstrijd in Scheveningen bevalt over het algemeen goed voor de Nederlandse Tennissers! Afgelopen jaar ging Thiemo de Bakker er met de hoofdprijs vandoor en in 2016 won Robin Haase de hoofdprijs.

In 2018 bestond The Hague Open 26 jaar en van die 26 jaar werd de hoofdprijs 9 keer gegeven aan een Nederlander! De tennissers met de meeste hoofdprijzen van The Hague Open zijn Raemon Sluiter (Nederland) en Guillermo Garcia Lopez (Spanje) met twee hoofdprijzen.

Geen The Hague Open 2019

Het tennistoernooi stamt uit 1993 en wordt jaarlijks gehouden, maar in 2019 kreeg de organisatie de begroting niet rond. Waar er eigenlijk nooit een probleem was geweest in de financiën, uitsluitend spelers uit de top 200 mee mochten doen en het prijzengeld vorig jaar nog op 64.000 euro stond, gaat het dit jaar niet door. De 2500 zitplaatsen in Scheveningen werden jaarlijks goed gevuld en er werd volop genoten van het evenement, maar dit jaar zullen ze spookachtig leeg blijven.

The Hague Open

Mets Tennisbanen

De Mets Tennisbanen is misschien wel het meest bekende tennisbanen complex van Nederland en jaarlijks het podium voor de top 200 tennissers die mee doen aan de ATP Challenger met The Hague Open. ‘METS’ is een afkorting van Maatschappij (tot) Exploitatie (van) Tennisbanen (in) Scheveningen. Er is zelfs een stichting betrokken bij de Mets Tennisbanen. Het tenniscomplex van Mets wordt nog steeds gebruikt door de tennisvereniging ‘De Metselaars’.

De tennisbanen zijn gemaakt uit een mix van klei en gravel. En de tennisbanen worden sinds 1928 al gebruikt voor meerdere internationale tenniswedstrijden en tennistoernooien.

Geschiedenis Mets Tennisbanen

Den Haag is al sinds de negentiende eeuw een stad met een voorliefde naar tennis. Toen de banen voor het eerst werden aangelegd was het plan om vier banen neer te leggen. Ondertussen zijn dit er al 13 en hebben ze ook een mini-baan neergelegd voor recreatie en de jongste junioren. Tot zelfs het koninklijk huis heeft plaatsgenomen op de tribunes. Prinses Juliana was in de jaren ’30 een vaste supporter tijdens de toernooien en wedstrijden.

Klik hier voor meer sportevenementen in Den haag!