SLS Classic Scheveningen

Het evenement voor autoliefhebbers, de SLS Classic Rally, vind ook dit jaar weer plaats. In 4 dagen tijd rijden de klassieke auto’s over de mooiste wegen door Luxemburg, Frankrijk, België en Nederland. Maar dit jaar start de SLS Classic vanuit Duitsland en het eindpunt blijft in Scheveningen.

De SLS Classic Rally in 2019

Een SLS Classic voldoet aan de volgende eisen:

  • De gemiddelde snelheid van jouw auto is niet hoger dan 49.9 kilometer per uur
  • De auto moet in 1976 of eerder gekentekend zijn
  • Geen moderne navigatie gebruiken, maar het routeboek van de rally

De historie van de SLS Classic Rally in Scheveningen

De SLS Classic Rally bestaat ondertussen al 57 jaar, de eerste rally was al in 1952. Toen begon het als een rit van 24 uur vanuit Scheveningen naar Luxemburg en vanuit Luxemburg terug naar Scheveningen, met het Kurhaus als finish. Men kon zich inschrijven door een aangetekende brief te versturen naar mevrouw Teding van Berkhout, inclusief 30 frank (het betaalmiddel voor de euro) aan inschrijfgeld. Voor de feestavond na de rally waren ook kaarten te bestellen voor een ‘rijksdaler’ (een waarde van twee en een halve euro, ook wel iets meer dan 1 euro).

Het rallyconcept van de SLS Classic werd in 1970 geïntroduceerd en werd uitgezet met klassementsproeven voor alle bestuurders. Dit kon helaas niet lang standhouden en de organisatie besloot om in 1975 nogmaals de échte SLS Rally over de openbare wegen te houden. Men was eerst van mening dat dit niet meer kon, zelfs een beetje uit de tijd was om een rally op de openbare weg te houden.

SLS Classic Scheveningen

Drie klassen van de SLS Classic Rally

De Tourklasse

Onervaren deelnemers nemen plaats in de tourklasse, ze ontvangen een gratis informatieavond om extra tips te krijgen voor de SLS Classic Rally. Er wordt goed nagedacht over de route, zodat de onervaren deelnemers veiliger kunnen rijden en deze binnen de tijdslimiet uit kunnen rijden.

De Sportklasse

In de sportklasse rijden iets meer ervaren bestuurders tegen elkaar en hier is de competitie ook iets groter. Je mag je zelf inschrijven voor de sportklasse, maar dit wordt pas aanbevolen als je in de top 10 hebt gereden van de tourklasse, omdat je dit niveau anders misschien niet kan bijhouden.

De Expertklasse

Ongeveer 30 rondes in binnen- en buitenland met als doel: het winnen van de hoofdprijs als winnaar van de SLS 2019. De meest ervaren bestuurders komen hier samen om te strijden tegen elkaar om de felbegeerde prijs van de SLS Classic Rally.

Klik hier voor meer Sportevenementen Den Haag!