Roparun Rotterdam

Van 8 t/m 10 Juni vindt de Roparun plaats. Honderden teams zullen van Parijs of Hamburg lopen naar eindlocatie Rotterdam. Allemaal met als belangrijkste doel om zoveel mogelijk geld op te halen.

Het evenement, de Roparun

De Roparun is een estafetteloop waarbij teams van maximaal acht lopers meer dan 500 kilometer zullen moeten lopen. De startlocaties zijn Parijs en Hamburg. De finish zal gezamenlijk plaatsvinden in Rotterdam. Naast de lopers nemen de teams ook nog allerlei andere begeleiding mee. Er moeten minimaal ook twee fietsers bij zijn er verder zitten er onder andere ook chauffeurs, verzorgers en cateraars in het team. Een team bestaat daardoor dan ook al snel uit zo’n 25 man.

Met de Roparun wordt jaarlijks Miljoenen euro’s opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. De estafetteteams zullen naast het lopen van de Roparun ook ernaast al grote inspanningen leveren door zoveel mogelijk geld op te halen hiervoor. Dat kan iedereen doen op zijn eigen manier. Het kan dus echt op allerlei manieren. Denk hierbij aan het aantrekken van sponsoren, het promoten op Social Media dat iedereen kan doneren, het langs de huizen gaan met een collectebus of het wassen van auto’s.

Het motto van de stichting Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Het estafetteteam die het eerste finisht wint een prijs en ook het team wat het meeste geld ophaalt zal worden beloond met een prijs. Zij zullen uiteindelijk op het eindfeest gehuldigd worden. Dat feest zal een aantal weken na de finish plaatsvinden. Op die dag zal ook de totale opbrengt van de roparun bekend worden gemaakt. Inmiddels is er al met de afgelopen edities ruim 84 miljoen euro opgehaald voor de zorg voor mensen met kanker.

Geschiedenis van de Roparun

De Roparun wordt gehouden sinds 1992 en waarbij van begin af aan het grootste doel is geweest om geld op te halen. Tot 2004 werd de loop gehouden van Rotterdam naar Parijs. (waar de naam Rotterdam Parijs Run ook vandaan komt) Maar door de toenemende interesse was het beter om dit om te draaien en is sinds 2004 Rotterdam de finish. Voor startlocatie Parijs is 275 teams de maximale capaciteit. Sinds 2012 wordt dit ook overschreden en is er met Hamburg een nieuwe startlocatie bijgekomen. In Parijs en Hamburg wordt tegelijkertijd gestart en is de finish ook samen in Rotterdam. Het evenement groeit nog ieder jaar. Elk jaar doen er meer teams mee en wordt er steeds meer geld opgehaald.

Zie hier welke sportevenementen nog meer in Zuid-Holland te vinden zijn.

Klik hier voor meer Sportevenementen Rotterdam!