EK Volleybal

Van donderdag 12 september tot zondag 29 september is het zo ver: het EK Volleybal voor heren. Nederland organiseert dit evenement samen met Frankrijk, België en Slovenië. De speelsteden in Nederland zijn: Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn. Het Nederlandse Heren Volleybal team neemt ook deel aan dit toernooi en ze zijn klaar om te vlammen!

De loting van het Nederlandse Heren Volleybalteam

In het Atomium, te Brussel, is de loting getrokken voor het EK Volleybal mannen in 2019. Het Nederlandse mannen volleybalteam zit in de poule met: Polen, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Montenegro. Toernooidirecteur Bas van de Goor had het volgende te zeggen: ‘Het had slechter gekund, maar er zitten zeker een aantal teams in waar we het lastig tegen gaan krijgen. Ik denk zeker dat er kansen zijn voor een toekomst binnen het toernooi.’ Tweevoudig wereldkampioen, Polen, zit ook bij het Nederlandse volleybalteam in de poule en hier reageert Bas van de Goor enthousiast over: ‘Geweldig en sterk team, spectaculair spel en ze maken een grote kans om eerste te worden in de poule. Verder zit Tsjechië erin die ook een goede kans maken om door te gaan na de poulefase, ze staan al jarenlang stevig aan de top dus Nederland moet zich hier voor klaarmaken.’ Er is veel enthousiasme rondom het evenement en de bezoekers bereiden zich voor op een prachtig EK Volleybal.

De nieuwe bondscoach: Roberto Piazza

Een Italiaanse coach voor het Nederlandse Heren Volleybalteam, hij tekent een contract van mei 2019 tot medio 2020. Aan het eind van de Olympische Spelen wordt pas bepaald of de coach een vervolgcontract krijgt of dat er geen verlenging wordt aangeboden van het contract.

Momenteel is hij coach van de Poolse kampioen Volleybal: Skra Belchatow. Zelf is hij altijd prof geweest in de Italiaanse competitie, maar op zoek naar een nieuw avontuur is hij bij het Nederlands Volleybalteam terecht gekomen.

De toernooien die Roberto Piazza mag gaan coachen

  • Golden European League in Tsjechië, 25 mei tot en met 23 juni
  • Olympisch Kwalificatietoernooi in Ahoy, Rotterdam. Van 9 tot en met 11 augustus
  • Het EK Volleybal, gehost door Nederland, België, Slovenië en Frankrijk

Ahoy Rotterdam wordt omgebouwd

In de speelstad Rotterdam wordt Ahoy gebruikt als podium voor de grote wedstrijden tussen de Europese landen. 5 dagen voor het toernooi begint wordt het Ahoy namelijk nog gebruikt voor ‘WHITNEY – A Tribute by Glennis Grace’, tot zelfs tijdens het EK Volleybal vindt er een concert plaats: ‘Sterren van Holland’. Het Ahoy moet dus flink verbouwd worden om op tijd klaar te zijn voor het EK Volleybal.

Klik hier voor meer Sportevenementen Rotterdam!