Dutch Gymnastics – Finals 2019 in Rotterdam Ahoy

Op 22 en 23 juni 2019 zijn de finales van het evenement Dutch Gymnastics. Ruim 5000 deelnemers doen mee aan dit evenement, verdeeld over 9 vormen van de gymsport. Dit jaar vinden de Dutch Gymnastic Finals plaats in Rotterdam Ahoy!

Wat is Dutch Gymnastics?

Dutch Gymnastics is de gemeenschap rondom de gymnastische sporten. Iedereen die deel uitmaakt van een gymvereniging (zoals: turnclubs, springverenigingen en meer) wordt meegerekend als deel van de community. De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) is de overkoepelende bond van de gymnastiek sporten in Nederland. Zelf dragen zij ook een steentje bij aan het netwerk van de Dutch Gymnastics. Dus ook als je een lid bent van de KNGU hoor je in de gemeenschap. Op Facebook hebben ze een aparte groep gemaakt om alle coaches, trainers en atleten te verbinden. Als resultaat van deze groep kunnen hun vragen makkelijk beantwoord worden door collega’s in het zelfde sportgebied.

Vormen van Gymnastiek

Tijdens het evenement in Rotterdam Ahoy worden er 9 vormen van gymnastiek beoefend. Hieronder een kort overzicht:

  • Turnen (heren en dames)
  • Acrogym
  • Trampolinespringen
  • Ringen
  • Tumbling
  • Groepsspringen
  • Dans
  • Streetdance
  • Ritmische Gymnastiek

De ruim 5000 deelnemers beoefenen één van deze vormen van gymnastiek en strijden hiermee voor een podiumplaats. Oftewel een medaille.

Tickets Finale Dutch Gymnastics

De tickets voor de finale in Rotterdam Ahoy zijn al in verkoop. Ook wordt het Dance2Demo seizoen afgesloten op dit evenement. De beste dance acts keren terug en ook zullen er verschillende demonstraties zijn van turngroepen en -verenigingen.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €16,08. Als je geen kaartjes hebt kunnen krijgen kan je deze ook nog aan de deur kopen.

De KNGU

Wat vooral het doel is van KNGU, is om het evenement en de gym- en turnclubs zo goed mogelijk te promoten binnen het eigen netwerk. Denk bijvoorbeeld aan regionale-, maar ook aan grote evenementen, zoals de finale van de Nederlandse Gymnastiek in Rotterdam Ahoy. Ook zetten ze (top-) sporters in de spotlight door een artikel over ze te schrijven. Of door de weg naar succes in beeld te brengen. Als resultaat van deze artikelen probeert de KNGU meer mensen enthousiast te maken voor de gymnastische sporten. En ook meer binding te creëren binnen de gemeenschap.

De KNGU stelt online tools beschikbaar om websites op te richten voor turnverenigingen en -evenementen. Om zo de bekendheid te verbeteren en meer aanwezig te zijn op het internet. Clubs zijn namelijk het belangrijkste deel van de KNGU en deze willen ze sterker maken (online en offline).

Klik hier voor meer Sportevenementen Rotterdam!