Run For Kika, Rotterdam

Op zondag 19 mei in het Zuiderpark vind de Run For Kika plaats (te Rotterdam). Met zijn allen dragen de lopers, donateurs en sponsoring een steentje bij aan de genezing van kinderkanker.

Het doel

Zondag 19 mei in Rotterdam wordt de Run For Kika georganiseerd. Los van het rennen kan je ook sponsorgeld ophalen met vrienden en vriendinnen familie bedrijven en meerdere acties alle beetjes helpen tegen kinderkanker.

Het doel van de Run For Kika is het zoveel mogelijk ophalen van sponsor geld en geld van particulieren om kinderkanker de wereld uit helpen. Kika geniet het is er een jaarlijks voor iedereen die zich ermee te maken heeft die mensen bekend waarvoor ze wil rennen en die zieke kinderen wil steunen. Iedereen die wilt kan mij helpen meelopen en doneren aan Kika tijdens de Run For Kika. Ook niet op de website bijgehouden wie momenteel het meeste hebben gedoneerd en zo maak ik er nog een wedstrijdje van.

Saucony White Noise

De loopafstanden

De loopafstanden zijn 5 km, 10 km en er is een kidsrun. Iedereen die wil steunen of ik mee moet lopen kan meedoen van jongen oud topteams bedrijven familie vrienden of mensen geen eentje verlopen iedereen je helpt wordt gewaardeerd. De kidsrun is 1 kilometer lang.

Stichting Kinderen Kankervrij

Kika zet zich al jaren in voor kinderen met de ziekte: kanker. Kika is opgericht om kinderkanker tegen te gaan. Door geld op te halen via donaties, sponsorruns en meerdere diverse activiteiten doen ze veel onderzoeken naar vormen van kinderkanker en hoe dit voorkomen of genezen kan worden. Ook worden er diverse onderzoeken gedaan naar hoe kanker ontstaat en waarbij het sneller voorkomt.

Kika is in 2002 opgericht door co-oprichters: Maarten Stoopendaal en Frits Hirschstein. Beide professors in kinderziekenhuizen. Het doel: meer financieringen voor onderzoek naar kanker onder kinderen. De totale opbrengst van Kika in het oprichtingsjaar (35.000 euro) wordt nu alleen al opgehaald uit de Run For Kika. Kika is ondertussen een van de grootste goede doelen voor het bestrijden van ziektes.

De opbrengsten

Alle opbrengsten van de Run For KiKa worden gestopt in het genezen van kanker. Het sponsorgeld gaat naar het onderzoek naar genezing van kinderkanker., Naar verbetering van de kwaliteit van de behandeling van kinderpatiënten, een deel van het geld gaat naar het prinses Máxima Centrum, een deel wordt geïnvesteerd in de vermindering van de bijwerkingen na de behandeling van de kinderen, en het overige geld verstopt in voorlichting over kinderkanker.

Klik hier voor meer Sportevenementen Rotterdam!