NN Marathon Rotterdam

Aankomende zondag vindt de 39e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. Zo’n 17.000 deelnemers gaan de uitdaging aan om de 42km en 195 meter lange Marathon succesvol te voltooien.

Toppers

De organisatie heeft weer verschillende wereldtoppers weten te strikken voor dit loopspektakel. De Grootste kanshebbers voor de winst zijn de Afrikanen: Marius Kipserem, Woldaregay Gezahegn Kelkile, Emanuel Saina en Elijah Kemboi. Zij wisten allemaal al eens een marathon te winnen. Kipserem won de editie van twee jaar geleden in Rotterdam. Normaalgesproken doen Nederlanders tijdens stadsmarathons zelden mee voor de winst. Maar de Nederlander Abdi Nageeye, die vorig jaar nog het Nederlands Record verbrak, heeft grote ambities. Hij wilt ook gaan meestrijden om de winst en zal dus meegaan in de groep van de favorieten.

Bij de vrouwen zijn de volgende lopers de favorieten voor de winst: Ashete Bekele Dido, Stella Barsosio, Sentayehu Lewetegn en Kellyn Taylor.

Was het vroeger nog dat de Marathon van Rotterdam gezien werd als kansen voor een wereldrecord, is dat de laatste jaren niet meer het geval. De mannen zullen starten op een schema richting de 2:05:00. Het wereldrecord is inmiddels ruim 4 minuten sneller.

Saucony White Noise

Startlocatie NN Marathon Rotterdam

Net als vorig jaar zal de start niet op de Coolsingel zijn, maar aan de voet van de Erasmusbrug. Dat was afgelopen jaar een succes en daarom wordt de start wederom daar gehouden. De finish is nog wel altijd op de Coolsingel.

Weersomstandigheden

Voor de Toppers lijken de weersomstandigheden zeer goed te zijn. Het zal droog zijn tijdens de marathon en ook de wind lijkt geen rol te gaan spelen. De temperatuur is ook nog laag bij de start en dat is fijn voor de toppers. Echter voor de recreanten wordt het meer oppassen. In de loop van de dag gaat de temperatuur wel omhoog en met de zon erbij kan het warm gaan worden voor de lopers. Het is dus wel belangrijk dat de lopers daar op voorbereid zijn.

Andere looponderdelen

Naast de marathon is het ook nog mogelijk om aan andere looponderdelen mee te doen. Als de marathon nog een stapje te ver is, kun je meedoen aan de ¼ marathon. Deze vind plaats net voor de marathon. Tienduizenden lopers zullen hier aan mee doen. Daarnaast is er op Zaterdag ook al vanaf aan de gang. Onder andere de kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kidsrun in allerlei verschillende categorieën. Ook is er een City Run voor volwassenen waarbij er 4,2km afgelegd moet worden.

Klik hier voor meer Sportevenementen Rotterdam!