Zondag 3 november vindt de 13e editie plaats van de DrechtStadLoop in Dordrecht. Het hardloopevenement, dat wordt georganiseerd door atletiekvereniging Fortius, is ieder jaar weer een groot succes. Al jarenlang is er een groeiend aantal deelnemers.

Goed doel

Dit mooie loopevenement zet zich in voor een goed doel. De opbrengsten van onder andere de bedrijvenloop en de individuele sponsoring zal naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis gaan voor ondersteuning van de chemokuren. Bij de inschrijving is het mogelijk om een donatie te doen aan het vriendenfonds ASz.

Programma Drechtstadloop 2019

De verschillende loopevenementen van de DrechtStadLoop zullen plaatsvinden op het Eiland van Dordrecht. De Agro Delta Halve Marathon is het hoofdonderdeel. Het parcours hiervan zal geheel plaatsvinden in Dordrecht. Vanuit de historische binnenstad brengt het parcours je verder nog via Oud-Krispijn, Crabbehof, Wielwijk, Sterrenburg, Dubbeldam om dan door de polder naar Stadspolders en via Wantijdijk te lopen en vervolgens weer terug te keren op het statenplein waar de finish zich bevind.

Naast de Agro Delta Halve Marathon zijn er nog allerlei verschillende looponderdelen die zullen plaatsvinden. Onder anderen voor de kinderen is er een korte loop van 300 meter en een jeugdloop van 1 kilometer.

Drechstdadloop 2019

Verder zijn er ook nog afstanden van 3 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer tijdens de DrechtStadLoop 2019. Door de successen van de afgelopen jaren heeft de Da Vinci College zijn naam verbonden aan de 5km prestatieloop. Aan de andere loopafstanden zijn ook verschillende sponsors verbonden.

De starttijden van de verschillende loopafstanden staan allemaal strak gepland. Tussen 13:00 en 14:35 vinden alle starts plaats. Het evenement zal dus geen hele dag duren, maar alleen s ’middags.

Het volledige programma is hieronder te bekijken:

  • 13:00  300 m Racerunners, jeugd
  • 13:10  300 m COKD Puppy Run
  • 13:20  1 km COKD Jeugdloop
  • 13:30  3 km Dental Clinics Beginnersloop
  • 13:30  5 km da Vinci Prestatieloop
  • 13:30  5 km Albert Schweitzer Bedrijvenloop
  • 14:15  10 km Zoomer Makelaardij Prestatieloop
  • 14:35  de Agro Delta Halve Marathon

 

Toppers

Afgelopen editie van de Agro Delta Halve Marathon werd gewonnen door Ruben Scheurwater. Deze Dordtenaar doet al jaren mee aan de DrechtStadLoop en behaalde al regelmatig het podium, maar winnen deed hij vorig jaar voor het eerst. De kans dat hij zijn titel komt verdedigen zal dan ook groot zijn. Bij de vrouwen was Judith Janszen-Loekemeijer vorig jaar de sterkste.

In 2011 kwamen er nog hele snelle atleten vanuit het buitenland meedoen met de halve marathon. Een Keniaan en een Marokkaan liepen toen beiden onder de 64 minuten. In de latere edities erna is niemand meer bij die tijden in de buurt gekomen.

Klik hier voor meer hardloopevenementen.