Singelloop Gouda

Op 13 september 2019 vindt de 31e editie van de Goudse Nationale Singelloop plaats. Het goede doel wat dit jaar in de spotlight staat met dit evenement: ‘Het Prinses Maxima Centrum’. Met afstanden van 1 tot en met 10 kilometer is het een hardloopevenement voor beginnende- en een iets meer getrainde loper.

Goudse singelloop

De singelloop van Gouda is een loop met een maximale afstand van 10 kilometer lang. Voor families en kinderen (tot en met 12 jaar) is er een 1 kilometer en een 2 kilometer run. De grotere afstanden zijn:

  • 3,5 kilometer
  • 7 kilometer
  • 10 kilometer

Het doel van de diverse afstanden is om iedereen een passende afstand te geven en zo meer mensen motiveren om mee te lopen voor het goede doel.

Saucony White Noise

Het Prinses Maxima Centrum

Elk jaar wordt er een ander goed doel gekozen om geld voor op te halen en dit jaar is ‘Het Prinses Maxima Centrum’ verkozen tot goede doel van de Goudse Singelloop 2019.

Het Prinses Maxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa. Het doel van dit centrum is om kinderen, niet alleen te genezen van kanker, maar dit ook te doen met een optimale kwaliteit van leven. Dit met de reden dat kinderen zich zo gemakkelijk mogelijk hun eigen plaats kunnen vinden in de maatschappij na het overleven van de kinderziekte.

De doelstelling van de Goudse singelloop is om €5.000,- op te halen. De teller staat momenteel op €1.711,- en hier kan tot 13 september nog meer op gedoneerd worden. Bezoek de site of het evenement van de Singelloop en draag bij aan het goede doel.

Prinses Maxima Centrum

Programma Nationale Singelloop in Gouda

  • De Singelloop start om 18:10 met de Familieloop van 1 kilometer
  • Om 18:15 start de tweede, en laatse, familieloop van 2 kilometer
  • Om 18:35 begint de loop voor 3,5 kilometer (1 ronde in Gouda)
  • De loop van 7 kilometer (2 rondes) gaat van start om 18:40, tegelijkertijd start de bedrijvenloop van 7 kilometer
  • Om 19:30 starten de laatste lopers met de 10 kilometer, ook de bedrijvenloop van 10 kilometer gaat op dezelfde tijd van start

Vrijwilligers Goudse Nationale Singelloop 2019

Een evenement kan niet zonder haar vrijwilligers en u kunt uzelf nog aanmelden om mee te werken aan de Singelloop in Gouda als vrijwilliger. Met meerdere taken die bij u passen de lopers ondersteunen, meehelpen met het publiek op de juiste plek zetten of binnen de organisatie meehelpen? Dit kan allemaal als u contact opneemt via de website van de Goudse Singelloop.