Haagse Korfbaldagen

In november 2019 vinden de Haagse Korfbaldagen weer plaats en dit betekend veel spelplezier voor Senioren-, Jeugd-, en G-klasse korfballers. Het evenement stamt oorspronkelijk uit 1985 en is momenteel één van de grootste en meest aansprekende korfbaltoernooien van Nederland.

Historie Haagse Korfbaldagen

Het Haagse korfbalevenement vond haar oorsprong in 1985 om de ‘binnenhof cup’. Het toenmalige zaal korfbalevenement werd snel geplaatst in dagbladen en is zo een jaarlijks evenement geworden. Dagbladen als de Haagse Courant en Het Binnenhof schreven erover, De Haagse Courant heeft er zelfs de ‘Haagse Courant Cup’ van gemaakt als sponsor van het evenement.

De stichting ‘Stichting The Hague Korfball Masters’ nemen een grote rol in het verhaal van de Haagse Korfbaldagen, omdat zij samen met ‘Sportstad Den Haag’ dit evenement tot succes hebben geleid. ‘Den Haag Topsport’ (voormalig ‘Sportstad Den Haag’) ondersteunt dit evenement nog steeds jaarlijks met het organiseren. Ook de Gemeente Den Haag heeft meegeholpen met het organiseren van het evenement, in 2003 hebben ze namelijk beide evenementen samengevoegd om jaarlijks één groot zaalkorfbaltoernooi te maken voor de zaalkorfbal competities.

De overname van de Haagse Courant

Voormalige hoofdsponsor ‘de Haagse Courant’ werd in 2007 overgenomen door het Algemeen Dagblad (AD) en het evenement werd in dit jaar ook hernoemd tot de ‘AD/ Haagse Dourant Korfbaldagen’. Na de overname van de ‘Haagse Courant’, werd het evenement hernoemd tot de ‘Haagse Korfbaldagen’, de naam die het nog steeds draagt.

Hét korfbalevenement van Nederland

Het Haagse evenement is voor (zaal-) korfballers het korfbalevenement van het jaar. Voor senioren, A-jeugd en zelfs G-teams is het een geweldige dag vol korfbal plezier. Het evenement vindt altijd plaats voor het zaalseizoen om zo een leuke voorbereiding te kunnen hebben in Den Haag. Er wordt gewerkt met wisseltrofeeën om de sportiviteit van het evenement hoog te houden. Dit maakt het toernooi volgens sommige deelnemers extra leuk, omdat verenigingen de beker het jaar daarop dus ook kunnen verdedigen.

Haagse Korfbaldagen

Winnaars van de Haagse Korfbaldagen

In de Senioren TOP klasse werd ‘Achilles’ in 2017 eerste, ook pakte korfbalvereniging ‘Achilles’ de eerste plek bij de Senioren OK klasse. Korfbalvereniging ‘Valto’ pakte de eerste prijs bij Senioren 1-2-3 en korfbalclub ‘Fortuna / Delta Log.’ Werd eerste bij de HK Jeugdklasse. Het jeugdteam van ‘Avanti’ pakte de eerste plaats bij de jeugdklasse 1-2-3. Voor elke korfbalclub is er dus veel te winnen.

Meer lezen over andere sportevenementen in Zuid-Holland? Kijk snel welke evenementen bij jou in de buurt zijn en bereid je er op voor door onze artikelen te lezen. Sportevenementen Zuid-Holland.

Klik hier voor meer sportevenementen in Den haag!