Premier League Darts in Ahoy

Aankomende woensdag- en Donderdagavond worden in Ahoy twee rondes van de Premier League Darts gespeeld. De beste darters van de wereld spelen in de Premier League, waaronder de twee Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Premier League Darts

De Premier League darts is een competitie waarin de 10 beste darters van de wereld strijden voor de winst. Elke Donderdag is er één premier League ronde. Ahoy is daar een uitzondering in, daar worden twee speelrondes gespeeld op de woensdag én de donderdag. Na 9 speelrondes heeft iedereen één keer tegen elkaar gespeeld en zullen er twee darters die onderaan staan afvallen. De tweede dag in Ahoy is de negende speelronde en dan zal er dus bekend worden wie worden uitgeschakeld.

Tijdens de Premier League van dit jaar gaat het iets anders. Doordat de Schot Gary Anderson moest afhaken door een rugblessure, en er geen vervanger voor hem werd opgeroepen, staan er maar 9 darters op de ranglijst. De PDC koos ervoor om iedere speelronde een talent te laten mee doen, maar die zullen dan uiteraard niet meestrijden in het klassement. Er zal dus maar één darter afvallen na de negende speelronde.

Vervolgens spelen de overige 8 darters nog allemaal één keer tegen elkaar, waarna de top 4 uiteindelijk in een finaleavond gaan uitmaken wie de Premier League of Darts zal winnen.

Dartartikelen Raymond van Barneveld

Speelronde 8 en 9

In Ahoy worden aankomende Woensdag en Donderdag speelronde 7 én 8 gespeeld. De stand vooraf is als volgt:

Stand Premier League Darts:

  1. Rob Cross 7-11 (43-28)
  2. Michael van Gerwen 7-9 (42-32)
  3. James Wade 7-8 (40-33)
  4. Mensur Suljovic 7-8 (39-35)
  5. Peter Wright 7-8 (42-39)
  6. Gerwyn Price 7-7 (38-39)
  7. Daryl Gurney 7-7 (32-40)
  8. Michael Smith 7-5 (35-40)
  9. Raymond van Barneveld 7-4 (33-43)

Programma Premier League Darts

Speelronde 8, woensdag:
Gerwyn Price – Michael Smith
James Wade – Dimitri Van den Bergh
Rob Cross – Mensur Suljovic
Peter Wright – Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld – Daryl Gurney

 Speelronde 9, donderdag:
Daryl Gurney – Mensur Suljovic
Peter Wright – Gerwyn Price
Rob Cross – Jeffrey de Zwaan
Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen
James Wade – Michael Smith

Nederlanders in het toernooi

Deze Premier League doen er twee Nederlandse darters mee. Uiteraard nummer één van de wereld en regerend Premier League winnaar Michael van Gerwen. Maar ook de grote held van de Nederlandse Darts geschiedenis Raymond van Barneveld. Voor hem zal het zijn laatste Premier League Darts worden, want hij zal aan het einde van het jaar na de WK Darts afscheid nemen. Mogelijk speelt van Barneveld in Ahoy al zijn laatste wedstrijden in de Premier League, aangezien hij onderaan staat. Hij zal niet meer mogen verliezen om nog kans te maken op de volgende ronde.

Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld speelt er in Ahoy nog een Nederlander mee. Jeffrey de Zwaan is gekozen om in Speelronde 9 deel te nemen. Hij zal het opnemen tegen de koploper Rob Cross.

Het beloven twee fantastische avonden te worden in Ahoy!